ForsideNeuro-feedback

Neuro-feedback og EEG-træning med biofeedback

”Neuro-feedback er en nonverbal ikke konfronterende metode”

Med Neurofeedback – også kaldet EEG-træning, Biofeedback eller bare hjernetræning – træner du hjernens evne til at regulere og kontrollere sig selv.

Neurofeedback er hjernetræning, som påvirker ubevidste processer i hjernen. Træningen aktiverer de dele af hjernen, der arbejder for langsomt og dæmper de dele, der arbejder for hurtigt.

Neurofeedback er ikke direkte hukommelsestræning, men ved hjælp af belønning skærper du hjernens evne til at fokusere på det vigtige og skære alle de forstyrrende indtryk fra.

Mange psykiske og fysiske tilstande har udgangspunkt i hjernens funktion. Med Neurofeedback kan symptomerne på en del belastninger mindskes betydeligt. Der er påvist gode resultater i forhold til bl.a. angst, depression, stress, misbrug, migræne, ADHD, autisme, PTSD, søvnproblemer m.m.

Ring til os pĂĄ 50 93 51 09 eller send os en mail pĂĄ kontakt@ankeherlev.dk for en gratis forsamtale.

I en analyse af udvalgte undersøgelser af effektiviteten af Neurofeedback finder man, at metoden har en stor effekt på impulsivitet og uopmærksomhed og en medium effekt på hyperaktivitet.

Med Neurofeedback træner man hjernens evne til at regulere og kontrollere sig selv. Der opstår et samarbejde mellem hjernens ubevidste del, og det man kan måle på hovedets overflade.

Der sendes ikke strøm ind i hjernen. Der måles alene på den aktivitet eller spænding, der er i hjernen. Informationen sendes løbende tilbage til den, der træner.

Over tid lærer hjernen at kontrollere spændingen på en mere hensigtsmæssig måde. Dermed påvirkes aktivitetsniveauet i de dele af hjernen, der ikke fungerer optimalt.

Hver behandling tager mellem ½ og ¾ time.

Ring til os pĂĄ 50 93 51 09 eller send os en mail pĂĄ kontakt@ankeherlev.dk for en gratis forsamtale.